17.12.2019

Unelmatyössä puhtauspalvelualan kouluttajana

Puhdistuspalvelualan kouluttajamme Heli Koski on tehnyt pitkän työrupeaman puhtauspalvelualalla, siivoustyönjohtajana, ympäristövastaavana ja kouluttajana. Heli kuvailee puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan työntekijöitä moniosaajiksi, joustaviksi, positiivisiksi ja ehdottomasti muutoskykyisiksi.

Opiskelijoita on tällä hetkellä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnossa sekä ammattitutkinnossa. Koulutusta toteutetaan sekä lähiopiskeluna että monimuoto-opiskeluna, Heli kertoo.

Opiskelu Taitajassa muotoutuu henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti, jolloin opiskelu voidaan sovittaa hyvin opiskelijan omaan elämäntilanteeseen. Opiskeltavat aineet valitaan mahdollisen työkohteen/työllistymiskohteen mukaan.

Minusta tämä on ollut erittäin hyvä muutos opiskelijan työllistymistä ajatellen. Se arvostaa jo opiskelijan ennalta hankkimaa kokemusperäistä tai eri alan opiskelujen kautta hankittua osaamista, Heli toteaa.

Kouluttajan työ on muuttunut enemmän liikkuvaksi, ja luokkaopetuksessa Kosken mukaan ehkä kahden asian yhtäaikaiseksi opettamiseksi. Työpaikoilla kuluu myös aikaa enemmän kuin ennen. Kouluttajan työ on liikkuvampaa ja vuorovaikutteisempaa. Työelämän antama kokemus ja sen uusin tieto on näin myös hyödynnettävissä teoriaopetuksessa. Työssäoppimispaikkojen saaminenkin on helpompaa, kun ovat verkostot olemassa.

Aikuiskoulutus Taitaja on antanut minulle toimintaympäristön, jossa voin suunnitella ja kehittää erilaisia koulutuksia, niin lyhyitä kuin pitkiäkin. Sisäisten koulutusten avulla olen saanut tukea ammatillisen osaamisen ylläpitämiseen. Voin näin käyttää mittavaa puhdistusalan kokemustani opiskelijoiden hyväksi. Aikoinani tokaisin yo-kirjoitusten jälkeen, kun joku kysyi ammattihaaveistani, että jos jossain haluan olla töissä niin Kouvolan Aikuiskoulutuskeskuksessa ja sekin tokaisu on nyt toteutunut, Heli iloitsee.

Taitajan puhtauspalvelualan koulutukset löydät nettisivujemme koulutushausta: https://www.taitajantie.fi/koulutukset/koulutushaku/

Heli Koski


Jaa somessa