25.2.2021

Juho ja Joe Starckille Taitajan kannustepalkinnot!

IDEAKYMI ideasarjan voittajat Juho ja Joe Starck saivat tänään kannustepalkinnot Aikuiskoulutus Taitajassa

kilpailuvoittajatIdeakilpailu IDEAKYMI on Keksintösäätiön ja Kymenlaakson innovaatioverkoston pilotti, joka halutaan levittää kaikkiin Suomen maakuntiin. Syksyllä käydyn kilpailun arviointiraadilla oli haastava tehtävä löytää voittajat keksintö-, liikeidea- ja ideasarjoista, koska kilpailuun osallistujia oli melkein sata.

– Kilpailu kolmesta ensimmäisestä sijasta kussakin sarjassa oli tiukka ja raati olisi mielellään palkinnut useamman, Aikuiskoulutus Taitajan rehtori Leena Kaivola toteaa.

Kaivola oli yksi Kymenlaakson Innovaatioverkosto arviointiraadin jäsen.

Voittajaveljekset Juho ja Joe Starck ovat kummatkin alanvaihtajia

Juho on ammatiltaan hitsaaja ja Joella takanaan autoalan opiskeluja. Töitä ei tahtonut löytyä, joten veljekset päättivät lähteä opiskelemaan uuden ammatin. Veri veti rakennusalalla ja siellä nimenomaan pintakäsittelypuolelle.

– Kyllä me kai vähän taiteellisia ollaan, Juho myöntää. – Pintakäsittelypuolella saa jonkun verran toteuttaa itseään ja vaikuttaa niin väreihin kuin materiaaleihinkin.

Palkinto hyvä lisä CV:hen

Kevään jälkeen edessä on valmistuminen ja vakituisen työn etsintä. Vaikka kummatkin ovat vakuuttuneita nykyisestä työllisyystilanteesta, niin tämänkaltainen tunnustus luovuudesta ja innovointikyvystä lisäävät varmasti poikien työllistymismahdollisuuksia.

– On selvää, että työmarkkinoilla arvostetaan kekseliäisyyttä ja omatoimisuutta, Taitajan teknologia-alojen toimialapäällikkö Tuija Arola selvittää. – Pojat ovat pärjänneet hienosti opinnoissaan, joten hyvät arvosanat ja tämän kaltainen maininta työnhaussa lisäävät varmasti työnantajan kiinnostusta.

Mistä idea lähti?

Ideakilpailusarjan voittajaidea ”Maalipumppu” syntyi oppitunnin aikana ja ajatuksia idean jatkokehittelyistä on käyty keskusteluja.

– Ei siihen ideaan tainnut mennä kuin vartti, Joe naurahtaa.

Maalipumpun idea on etupäässä helpottaa kotona tehtävää maalausta ja varsinkin ikäihmisten työskentelyä. Idea on yksinkertainen. Maalipöntön kansi aukeaa helposti ja kannessa oleva pieni moottori sekoittaa maalin valmiiksi, jolloin voimaa ei tarvita eikä maaliroiskeita synny.


Jaa somessa