6.5.2020

Koronatiedote 6.5.2020

covid

Valtioneuvosto linjasi 4.5.2020 neuvottelussaan koronavirusepidemiaan liittyvien rajoitustoimien vaiheittaisesta purkamisesta. Ammatillista koulutusta koskevat rajoitukset ovat voimassa 13.5.2020 asti. Lähiopetukseen on mahdollista palata hallitusti ja porrastetusti 14.5.2020 alkaen. Koulutuksen järjestäjät voivat päättää itse, missä määrin lähiopetusta tarvittaessa järjestetään.

Aikuiskoulutus Taitajassa on päätetty aloittaa koronavirusepidemian purkaminen rajoitetusti 14.5.2020 alkaen. Osalla opiskelijoista on mahdollisuus siirtyä osittain lähiopetukseen. Lähiopetus tapahtuu noin neljän hengen pienryhmissä, mutta myös etäopetus jatkuu edelleen. Näillä toimenpiteillä halutaan varmistaa erityisesti tutkintojen näyttöjen tekeminen ja opiskelijoiden valmistuminen.

Lähiopetuksessa otetaan huomioon kaikki turvallisuusnäkökulmat, turvavälit ja käsihygienia sekä kokoontumisrajoitukset. Ruokailu oppilaitoksessa tapahtuu take a way -periaatteella. Työpaikalla tapahtuvaa koulutusta on mahdollista jatkaa työpaikkojen ohjeistuksen mukaisesti.

Lähiopetusta avataan lisää 1.6. alkaen, kun kokoontumisrajoituksia lievennetään niin, että alle 50 hengen kokoontumiset ovat mahdollisia. Lounasravintola Ilona voidaan myös avata 1.6. alkaen niin, että kokoontumisrajoituksia ei rikota. Ruokailusta annetaan tarkemmat ohjeet oppilaitoksessa. Etäopetusta jatketaan edelleen tarpeen mukaan.

Kuntouttava työtoiminta alkaa toukokuun aikana verkkototeutuksena ja jatkuu 1.6. jälkeen porrastetusti kesän ajan. Kuntouttavassa työtoiminnassa otetaan huomioon kaikki turvallisuusnäkökulmat, turvavälit ja käsihygienia sekä kokoontumisrajoitukset.

Opiskelijoille lähetetään tekstiviesti ja oppilaitoksen tiedote kouluttajien välityksellä.


Jaa somessa