Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto


Koulutuksen sisältö ja tutkinnon suorittaminen

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto uudistui 1.1.2019 alkaen Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnoksi, jonka laajuus on 150 osaamispistettä (osp).

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta tarjoamme

  • koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisalaa
  • ohjauksen osaamisalaa.

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä ja pohdi, olisiko kasvatus ja ohjaus sinun alaasi!

Opiskelusi on tutkintotavoitteista, päätoimista tai sivutoimista. Osaamista hankit pääosin työelämässä, koulutus- tai oppisopimuksella työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa. Työelämässä tapahtuvaa oppimistasi tukevat aikuiskoulutuskeskuksella saamasi lähiopetus ja itsenäinen opiskelusi It´s Learning verkko-oppimisympäristössä. Osaamisesi osoitat näyttöinä työelämässä. 

Tutkintokoulutukseesi sisältyvät korttikoulutukset EA1 ja Hygieniapassi sekä UHKA -koulutus (haastavan oppilan kohtaaminen). Lisäksi sinulla on mahdollisuus omakustanteiseen MtEA1 koulutukseen (30 €).

Tavoite

Tavoitteena on suorittaa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto. 

Kohderyhmä

Kaikki koulutuksesta kiinnostuneet. 

Pääsyvaatimukset ja valinta

Valinnat tehdään haastattelujen pohjalta. 

Koulutuksen kesto

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS). Suunnitelmassa huomioidaan aiempi koulutuksessa, työssä tai harrastuksessa hankittu alan osaaminen ja suunnitellaan yhdessä opintojesi kesto. Keskimääräinen opiskeluaika on noin 1,5 vuotta.

Hinta

Tutkintokoulutuksen opiskelijamaksu on 280 €. Oppisopimuskoulutus on sinulle maksutonta. Henkilö, jolla on laaja ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa osaamistaan suoraan näytöissä ilman tutkintokoulutukseen osallistumista á 70 € / tutkinnonosa. 

Haku

Otamme yhteyttä sinuun hakulomakkeen saapumisen jälkeen ja kutsumme sinut haastatteluun. Tiedotamme sinua opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti.

Lisätietoja

Kouluttaja
Sari Laiho
[email protected] 
p. 040 137 9931

Hae koulutukseen

Lisätiedot
Hakuaika
1.1.2019 - 31.12.2022
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu/päivä
Paikkakunta
Kouvola
Koulutusala
Humanistinen ja kasvatusala