Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto


Koulutuksen sisältö ja tutkinnon suorittaminen

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto verkko-opintoina ja koulutus- tai oppisopimuksella toteutettuna


Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta tarjoamme

  • koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisalaa
  • ohjauksen osaamisalaa

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä ja pohdi, olisiko kasvatus ja ohjaus sinun alaasi!

Käy arvioimassa jo olemassa olevaa osaamistasi alalta täällä.

Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1–1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi (HOKS) mukaisesti.

Tutkintokoulutukseesi sisältyvät korttikoulutukset EA1 ja Hygieniapassi sekä UHKA-koulutus (uhkaavan asiakkaan kohtaaminen). Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua omakustanteiseen MtEA1 koulutukseen (30 €).

Tavoite

Tavoitteena on suorittaa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto tai tutkinnon osia.

Kohderyhmä

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto soveltuu sinulle, joka olet innostunut ihmisläheisestä ohjaustyöstä, jolla on jo jonkin verran kokemusta kasvatus- ja ohjaustyöstä tai aiempia opintoja alalta. Opintojen ajaksi sinun tulee hankkia kasvatus- ja ohjausalan ammattitaitovaatimuksiin soveltuva työpaikka (harjoittelupaikka), jossa voit hankkia tarvittavaa ammattitaitoa ja osoittaa osaamistasi.

Pääsyvaatimukset ja valinta

Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun ja soveltuvuus alalle arvioidaan. Mikäli et saavu haastatteluun, hakemuksesi peruuntuu. 

Kasvatus- ja ohjaustyön ammattitutkinnossa noudatetaan tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä (SORA -laki). Koulutuksen alkuvaiheessa sinulta pyydetään myös rikostaustaote, mikäli työskentelet alaikäisten ohjaustyössä.

Hinta

Tutkintokoulutuksen opiskelijamaksu on 280 €. Oppisopimuskoulutus on sinulle maksutonta. Henkilö, jolla on laaja ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa osaamistaan suoraan näytöissä ilman tutkintokoulutukseen osallistumista á 70 € / tutkinnonosa. 

Haku

Opiskelet koulutus- tai oppisopimuksella työpaikalla, verkko-opetuksessa ja itsenäisesti. Työpaikalla järjestetty koulutus on aktiivisena taustalla koko ajan. Työpaikkoja voi olla yksi tai useampia opintojen aikana. Osaamista osoitat (näyttö) työpaikalla.

Otamme sinuun yhteyttä sähköisen hakulomakkeesi saapumisen jälkeen ja kutsumme sinut haastatteluun. Tiedotamme sinua opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti.

Ammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Koulutukseen on jatkuva haku.

Lisätietoja

Kouluttaja
Sari Laiho
[email protected] 
p. 040 137 9931

Hae koulutukseen

Lisätiedot
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu/päivä
Paikkakunta
Kouvola
Koulutusala
Humanistinen ja kasvatusala