Ravintola- ja cateringalan perustutkinto


Koulutuksen sisältö ja tutkinnon suorittaminen

Kaikille pakollinen tutkinnon osa:
Ravitsemispalveluissa toiminen

Suuntautumisvaihtoehdon mukaisesti:
Asiakaspalvelun koulutusohjelma tai osaamisala, tarjoilija

  • Asiakaspalvelu ja myynti
  • Annosruokien ja juomien tarjoilu 

Ruokapalvelun koulutusohjelma tai osaamisala, kokki

  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Lisäksi valitaan 3 tutkinnon osaa kaikille valinnaisista tutkinnon osista.

Työssäoppiminen muodostuu ammattityöstä Aikuiskoulutus TAITAJAssa ja yrityksissä tapahtuvasta työssäoppimisesta.

Tutkinnon perusteet: 
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221360/reformi/tiedot 

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa ravintola- ja cateringalan perustutkinto tai osioita siitä, sekä tarvittaessa myös hygienia- ja anniskeluosaamispassit.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on jo alan työkokemusta tai alasta kiinnostuneille. Koulutus soveltuu hyvin myös alasta kiinnostuneille maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito.

Pääsyvaatimukset ja valinta

Valinnat tehdään haastattelujen pohjalta.

Koulutuksen kesto

Koulutuksen kesto määräytyy opiskelijan osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Hinta

Perustutkinnot ovat kaikille maksuttomia. 

Haku

Koulutukseen on jatkuva haku. Kutsumme sinut myöhemmin haastatteluun. 
Voit hakea koulutukseen sähköisen haun kautta:
Sähköinen hakemus 

Lisätietoja

Toimialapäällikkö
Kalle Sarlund
[email protected] 
p. 040 063 1212

Hae koulutukseen

Lisätiedot
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu/päivä
Paikkakunta
Kouvola
Koulutusala
Matkailu-, ravitsemis- ja talousala